Om Damekoret Hedda

I 1969 fikk en kar som sang i Heimdal mannskor, Eilif Fløttum, ideen til å starte et damekor, og 17. mars samme år ble Heimdal damekor stiftet. I begynnelsen besto koret av sju damer, og siden da har koret vokst og gjennomgått store endringer.

 

I dag er vi en gjeng på 33 sangglade damer. Vi møtes hver onsdag til øvelse, klar for sang og litt sosialt samvær. Vi er  ikke redde for en musikalsk utfordring, og ønsker å underholde og glede med sangen vår. Vi liker å ha noe å strekke oss mot, og jobber kontinuerlig med utvikling av de ulike stemmene, slik at klang og musikalitet kommer frem på best mulig måte. Hvert år arrangerer vi seminar for korets medlemmer, hvor vi engasjerer en ekstern instruktør.

 

Vi har deltatt i NM med gode plasseringer, og i 2016 var vi klare for den første internasjonale konkurransen. Da reiste vi til Riva del Garda i Italia, der vi presterte så bra at vi kom hjem med et gulldiplom i kofferten. Det er vi veldig stolte av!

 

10291091_451873214915637_1721964541390285856_n.jpg

 

Bjørn Sigurd Skjelbred

Siden korets oppstart har vi hatt flere dirigenter, som alle har vært med å forme koret til det vi er i dag. Høsten 2003 kom Bjørn Sigurd Skjelbred inn med et brak! Denne sprudlende, ambisiøse og flotte mannen tok damene med storm, og har virkelig satt sitt preg på koret. Med sitt gode humør er det aldri en kjedelig øvelse, og dette får han til samtidig som han hele tiden jobber bevisst for å få frem det beste i koret. Bjørn Sigurd er fra Kvelia i Lierne, og er utdannet sangpedagog ved Trøndelag musikkonservatorium. 

Les mer om dirigenten

 

Navnebytte

I 2004 ble det bestemt at vi skulle bytte navn. Vi hadde ikke lenger den sterke tilhørigheten til Heimdal som vi en gang hadde, men samtidig ønsket vi å bevare sjelen i navnet. Navnet ble derfor forkortet og satt sammen til Damekoret Hedda. 

 

Faste tradisjoner

Vi har opp gjennom årene fått noen faste tradisjoner, som julemessen på Heimdal, julekonserter og ikke minst julemarkedet på Sverresborg Museum. 

Se noen bilder fra våre arrangement

 

Vi synger også i private og offentlige arrangement, og har blant annet hatt gleden av å bidra i bryllup, på julebord, i bursdager, på sykehjem, på julemarkedet på Trondheim Torg, Kulturnatt, Musikkens dag, flashmob, i NM og også med konserter her hjemme og i utlandet. Ingen oppdrag er for små, ingen for store.